Saturday, August 4, 2012

Η καταδικη ενος μαχαιριου

Σημερα την βρηκαν αντι να στεκεται στην θεση που στεκοταν , να ειναι πεσμενη σε αυτην λες και σημερα περασε απο εκει ο γλυπτης χροος και της ειπε πως ειναι καιρος να γυρει . Αντι να  φοραει εκεινο το χαμογελο που μυριζε σαν εναν παραδεισο απο μαργαριτες , φορουσε ενα προσωπο σαν μασκα . Αποκλειεται να ηταν δικος της . Και δεν υπηρχε πια ιχνος απο την μαργαριτα εκεινη που ανθιζε καθε μερα εκ νεου στη ζωη της , τωρα υπηρχε μια δισωδια απο τον θανατο που αχρηστεψε ακομα και την ομορφια της . Οχι δεν την εχασε , αλλα την αναγκασε να χαθει . Εκεινο το τριανταφυλλο που εβγαινε στα μαγουλα της μαραθηκε και εμεινε στην θεση του αλαβαστρινο αγαλμα , δυστρωπο και βλωσυρο ... 
Την επομενη μερα , λες και ηταν οι μοιρες τους δεμενες αν και δεν ειχαν ποτε ανταλλαξει νηματα , βρεθηκε και ενας αντρας στο χρωμα εκεινο το μαρμαρινο να περιμενει  εναν Θανατο . Η ομορφια του δεν ηταν πλεον τιποτα περισσοτερο απο ενα αντικειμενο οικτου , αφου τωρα σιγα σιγα θα την ανταλλαζε για να μεταφερθει εκει που μονο εκεινος μπορει να ξερει τι ειναι . Η τουλαχιστον ελπιζει οτι ξερει . Τα βλεφαρα του ηταν καταμαυρα πανω σε εναν τοιχο απο ασπρη μπογια . Τα μαλλια του σκουπιζαν τη λιμνουλα αιματος στο πατωμα , και εβλεπες τις αλλοτε μεταξενιες μαυρες μπουκλες του να λιωνουν και να γινονται ενα με το χωμα εκεινο το λασπωμενο . Μεσα σε εκεινο το δωματιο , μυριζες την αμαρτια . 
Μα οσο και αν εψαχναν δεν βρηκαν τον δραστη. Δυο φονοι , με αγνωστο κινητρο , με αγνωστα θυματα . Δυο φονοι που υπεγραφαν συμβολαιο με τον φοβο , ο οποιος απλωνε τα απληστα χερια του στις καρδιες των υπολοιπων που ολοι θα μπορουσαν καλλιστα να ηταν τα επομενα θυματα . Και οσες πρεοσευχες και αν ανεβαζαν στον ουρανο , φαινεται πως δεν ακουγονταν . Μαλλον και ο αερας της διαφθορας αποφασισε να συμμετασχει στο εγλκημα και αιχμαλωτιζε και την τελευται ελπιδα , τον Θεο . 
Απο την αγανακτηση , αρχισαν οι αρχες να τρεμουν . 
-Πως θα τους πουμε οτι αποτυχαμε ? Πως θα τους κανουμε να μας ξανα εμπιστευτουν? Δεν θελω να χασω τη δουλεια μου τωρα επειδη ενας δαιμονας αμοληθηκε . Ελεγαν ολοι , μα σιγουρα εκει που δεν εφταναν τα λογια συμπληρωναν , πως δεν ειναι ετοιμοι να χασουν τα καλοβολα λεφτα τους τωρα που αναβλυζουν . Σιγα μην ενιωσαν τη αποτροπαιη εκεινη αηδια οταν ειδαν τα θυματα . Ισως στην αρχη της καριερας τους , οταν ακομα ηταν ανθρωποι . Μετα που μπηκε ο ανταγωνισμος μεσα , και το ισχνο κομματι του ανθρωπου που ειχαν θρυμματιστηκε στην ερημο . 
-Μα ξερουμε το οπλο του δραστη ειναι ενα μαχαιρι . Ας ριξουμε την ευθυνη σε αυτο , θα πουμε πως ηταν ολα απροσεξια και τιποτα παραπανω , οι ανθρωποι τετοιοι που ειναι θα μας πιστεψουν . Προσθεσαν οταν ο δικος τους φοβος για τη δουλεια τους βγηκε παραεξω . 
Την επομενη μερα ανακοινωσαν τον ενοχο . Ηταν εκεινο το τρισκαταρατο μαχαιρι , οπου οπως φαινεται μεσα του μπηκε ο σατανας ο ιδιος και εκανε τους ανθρωπους να χασουν τον ελεγχο . 
Στα σπιτια επικρατουσε πανικος , φωνες κακο και αναφωνητα απο καθε σπιτι . 
Μα αν ηταν λιγο πιο εξυπνοι και οι μεν και οι δεν θα ηξεραν πως ενα μαχαιρι δεν αποφασιζει αν θα κοψει ψωμι η ενα λαιμο . 
Αλλα που να βρεθει μετα ο δραστης , η υποθεση θεωρηθηκε ληξαν και ακομα και εκεινοι οι λιγο μυαλομενοι που σκεφτηκαν πως κατι δεν παει καλα εδω , με το που εφυγε απο την οθονη η ειδηση δεν το ξανασκεφτηκαν το περιστατικο. 
Ειδες τι μπορει να σου κανει μια τετοια προπαγανδιστικη κοινωνια ? Να εχεις το εγκλημα μπροστα σου και εσυ να καταδικαζεις ενα μαχαιρι γι'αυτο !