Friday, June 28, 2013

Oδηγιες που πιθανοτατα θα σου σωσουν την ζωη

Λοιπόν όταν μπαινεις σε ενα βιβλιοπωλειο δεν ξερεις οτι εχεις εκτεθει σε ενα τεραστιο κινδυνο , αυτο των βιβλιων . Καθενα τους κουβαλαει και μια δικη του ιστορια που αν τυχει και την ακουσεις μπορει να σε απορροφησει και  τελικα να σε κανει να ξεχασεις για παντα το ποιος ησουν  , προκειμενου να γινεις καποιος που εσυ θελεις να εισαι . Ειναι απιθανο πως το καθενα τους σε σημαδευει με το δικο του τροπο και σε κανει να αλλαζεις κυριολεκτικα ζωη. Ισως να μη το καταλαβαινουμε απευθειας οταν συμβαινει αλλα η επιρροη ειναι επιρροη και μερικες φορες ειναι πραγματικα υπουλη . Αυτο το υποσυνειδητο βρε παιδια δεν μπορει μερικες φορες να συγρατησει τις ορμες του οταν ρουφαει κατι και ετσι η επιρροη των βιβλιων γινεται καταστροφικη ...
  Μπορουμε ομως να αποφυγουμε αυτο το μοιραιο "σημαδεμα" με ενα περιεργο γιατρικο που το εμαθα απο την γιαγια μου . Φυσικα αυτο δεν θα εξαλοιψει την μαγεια των βιβλιων ουτε προκειται να σε κανει να αδιαφορεις για τους θησαυρους τους και τις επιρροες τους . Ομως σιγουρα σε σωζει απο την τεραστια εξαψη που αφηνει ενα βιβλιο στη ψυχη σου και ολοι ξερουμε πως καθε τι το υπερβολικο , ειτε αυτο ειναι χαρα ειτε λυπη , σκοτωνει . Ας μην πολυλογω ομως και ας πω τη συνταγη . 

Βημα 1
Οταν πιανεις ενα βιβλιο στα χερια σου χαιδεψε το απαλα και διαβασε αργα και προσεκτικα την περιληψη . Με αυτον τον τροπο θα εχεις μια δια περι τινος προκειται το βιβλιο και ετσι θα εισαι σε θεση να το διαβασεις την καταλληλη στιγμη οταν η ψυχη σου θα ειναι απολυτα συντονισμενη με το μυαλο και την καρδια . 

Βημα 2 
Πριν ξεκινησεις να το διαβαζεις ανοιξε το βιβλιο περιπου στη μεση και μυρισε τις σελιδες . Ετσι θα απορροφησεις την μαγεια του βιβλιου και της ιστοριας και οχι μονο θα θες να διαβασεις πιο πολυ αλλα επισης θα εχεις ανοιξει στη φαντασια σου μια πορτα επιτρεποντας της να ειναι συνεχως σε επιφυλακη οποτε σε πληττει η πραγματικοτητα . 

Βημα 3 
Διαβαζεις το βιβλιο αργα και σταθερα για να το καταλαβαινεις . Πρεπει οπωσδηποτε να το ακουσεις να σου μιλαει γιατι εχει και αυτο ενα μυστικο να μοιραστει και αν το κανει τοτε δεν θα ειναι τοσο βαρυ . Πρεπει να γνωριζεις πως ειναι πρεπον οταν νομιζεις πως κατι σου διαφευγει να γυρνας να ξαναδιαβαζεις καποιες απο τις προηγουμενες σελιδες για να εισαι σιγουρος/η για το τελικο αποτελεσμα . 

ΠΟΤΕ μην διαβασεις το τελος πριν ακομα διαβασεις την ιστορια , γιατι πρεπει να θυμασαι πως ο προορισμος αξιζει παντα οσο και το ταξιδι , και με το να διαβαζεις το τελος χανεις το ταξιδι αρα εισαι μισος .... 


Ευχαριστω για τον χρονο σας ! : )