Wednesday, March 5, 2014

Μικρα πλασματα

Καπου διαβασα πως οταν αγαπας σημαινει να καταστρεφεσαι γι'αυτο για να αγαπηθεις σημαινει πως πρεπει να καταστρεψεις κατι . Ειναι σαν να θαυμαζεις ενα λουλουδι και για να το εχεις  λιγο περισσοτερο το κοβεις απο το χωμα , ξεροντας πως ετσι θα πεθανει , αλλα και παλι η στιγμη ειναι που σε νοιαζει . Ομως χρειαζεται θαρρος για να καταστραφεις , θελει κοτσια οπως και να το κανουμε . Χρειαζεται να παρατησεις ολο σου τον εαυτο , να μαθεις να βουλιαζεις ασταματητα σε μια θαλασσα τοσο παγωμενη και σκοτεινη , οσο εκεινες οι νυχτες που ανατελουν χωρις φεγγαρι .
                                                                            
  Επισης χρειαζεται αντοχη . Πρεπει να αντεξεις τον πονο που συνεχως θα σου ανοιγουν τα λεπτα . Η αναμονη ειναι εκεινο που αλλωστε σε σκοτωνει τις περισσοτερες φορες . Τωρα το γιατι ειναι ακαθοριστο ΄ εγω παντως πονταρω στο οτι με την αναμονη γεννιουνται ελπιδες που μορφοποιουνται αναλογα με τις προσδοκιες σου και τιποτα δεν ειναι πιο απατηλο απο αυτο που προσδοκεις . Το χειροτερο απο ολα  ειναι αυτη  η ψευδαισθηση της ανταποκρισης... Η  εμετικη ιδεα της ανιδιοτελειας που ντυνουμε με τα λογια μας ο,τι σχετιζεται με την αγαπη . Συνεχεια θα ακουσεις τους ερωτοχτυπημενους να λενε πως δεν τους νοιαζει αν το ατομο που αγαπουν δεν τους επιστρεψει ποτε πισω ενα βλεμμα , λιγη προσοχη , λιγη περισσεια εστω αγαπη και ας ειναι χθεσινη .
  
 Η αληθεια ειναι ,εντουτοις ,  πως ψευδονται και κοροιδευουν με το ψεμα τους κυριως τον εαυτο τους . Τους νοιαζει και μαλιστα πολυ , τους ποναει αυτο το χασμα , αυτη η αποσταση . Πρεπει καπως ομως να διατηρησουν την ψευδαισθηση ζωντανη γιατι αν δουν την αληθεια θα πρεπει και να την παραδεχτουν και δεν υπαρχει τιποτα πιο οδυνηρο για τον ανθρωπινο εγωισμο , οσο το να διαψευδονται τα “πιστευω “ του . Ναι η αγαπη ειναι ενα “ πιστευω” μια τρελα που γεννιεται οπως η ανασα , αβιαστα και μεσα σε κλασματα ενος δευτερολεπτου .Γι'αυτο και οταν δεν παιρνει ανταποκριση μοιαζει να παραμορφωνει το ανθρωπινο σωμα . Το συνθλιβει , το πειραζει , το δηλητηριαζει και στο τελος το μετασχηματιζει . 

                             Καπως ετσι οι ανθρωποι μενουν ανεκφραστοι και βουβοι .